Categories: Вести, Македонија

Ангеловска-Бежоска на „Еуромани“: Централните банки постигнаа двоен успех

  Централните банки успеаја да надминат еден од најголемите стрес-тестови и успешно да влијаат кон намалување на инфлациските стапки и одржување на финансиската стабилност.…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Ангеловска-Бежоска: Конзистентни монетарни и макропрудентни мерки за одржување на ценовната и финансиската стабилност

  Гувернерката Ангеловска-Бежоска, заедно со гувернерите на Австрија, Германија и Данска, учествуваше на панел-дискусијата „Влијанието на затегнувањето на монетарната политика…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Нов Закон за платежни услуги на корисниците на банкарски услуги

  „Задолжително информирање на потрошувачот за условите под кои ги користи платежните услуги, како и информирање за надоместоците за најчесто…

Повеќе