Вести Македонија

Положено цвеќе во чест на 7.144 македонски Евреи

  Градоначалничката на град Скопје Данела Арсоска, со делегација од Град Скопје, денеска оддаде почит во сеќавање на 11-ти Март годишнина на денот кога од страна на фашистичкиот окупатор 7144 македонски евреи се депортирани во логорот Треблинка.     Поминати се 80 години од овој суров и трагичен ден на кој нашите сограѓани заминаа од […]