Алтернатива Настани

МСУ – Скопје со донации од светски познати уметници

  Се зголемува уметничката колекција на МСУ – Скопје со донации од светски познати уметници.   Уметникот Сеад Казанџиу, кој беше дел од меѓународната изложба „Сè што ни е заедничко“ подари дело на Музејот на современата уметност – Скопје.         Мала куќа, доме сладок доме 2014,Инсталација, 350 мали, индивидуално изработени, гипсени куќи […]