Вести Македонија Ударни вести

Клубот „Ванчо Михајлов“ избришан од Централниот регистар

  Културниот центар „Ванчо Михајлов“ од  Битола е избришан од Централниот регистар, откако министерот за правда Кренар Лога го потпиша решението со кое се одби барањето бугарското здружение да го користи името на оваа контроверзна личност.  Со законот се забранува основање на организации што во нивното име, програма, цели и дејности поттикнува и повикува на воена […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Бугарско МНР: Обиди за ограничување на правото на здружување на Бугарите во земјата

  Министерот за правда Кренар Лога, го потпиша Решението со кое барањето за добивање на одобрение за користење на името ,,Иван Михајлов” во називот на употреба на Здружението Културен Центар Иван Михајлов-Битола се одбива како неосновано.    Министерот Лога го потпиша решението имајќи го предвид негативното мислење на Комисијата за употреба на имиња на личности […]