Алтернатива Настани

Ден Тарнер му подари дело “Семиња на промени” на МСУ – Скопје

  И светски познатиот англиски уметник Ден Тарнер (Dan Turner) му подари дело на Музејот на современата уметност – Скопје Семиња на промени Seeds of Change, 2019         Просторно-специфична инсталација, дрво, ултравиолетово осветлување, стакло, почва, подлога од зелен покрив и капиларни подлоги, диви цвеќиња и печатени велови.   Растенијата се од витално […]