Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу МТСП и Фондацијата „Ѓорѓи Марјановиќ“

  Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска на средбата со директорот на Фондација „Ѓорѓи Марјановиќ“, Александар Марјановиќ…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Тренчевска ја предводи делегацијата на РСМ во Будимпешта

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска утринава отпатува за Будимпешта, Унгарија со цел учество на конференцијата „Управување…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Тренчевска со делегација на РСМ на Регионална конференција во Женева

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска е предводиничка на делегацијата на РС Македонија во Женева. Делегацијата ќе…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Повеќе простор за развој и лично изразување на младите глуви и наглуви лица

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се сретна со претставници од Младинското здружение на глуви и…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Насилството врз жените и понатаму е присутно

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се обрати на конференцијата „Фемицид во Северна Македонија и Западниот…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Тренчевска до Владиката Петар:Богохулие е отровот што го пушташ и со кој ги навредуваш и понижуваш жените

  Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска на својот фејсбук профил со реакција на велигденското послание на Владиката…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Протокол за меѓусекторска соработка за постапување со деца на улица

  Денеска беше промовиран Протоколот за меѓусекторска соработка за  постапување со деца на улица во коорганизација на Министерството за труд…

Повеќе