Вести Македонија Ударни вести

Јавен повик за локации за поставување на урбана опрема во Градски парк

  Град Скопје објави јавен повик во дневните весници Нова Македонија и Коха, како и на официјалниот портал на Град Скопје www.skopje.gov.mk, за користење на локации за поставување на урбана опрема и други подвижни направи во Градски парк во Скопје. Урбаната опрема ќе се поставува на 28 локации во Градски парк утврдени во графичкиот прилог […]

Вести Македонија Ударни вести

Украдена опремата на соларното дрво на Кејот на Вардар

  “Уништена е дел од опремата околу соларното дрво на Кејот на Вардар. Скршен е ормарот во кој се сместени уредите, при што украдена е внатрешната опрема и батериите за работа на ова соларно дрво (полнење на електрични тротинети и други е – уреди).   Во изминатите месеци свесно се уништуваше урбана опрема и се […]