Вести Македонија Топ теми

Пендаровски на јубилејот „Сто години од раѓањето на Ацо Шопов“ во УНЕСКО во Париз

  Претседателот Стево Пендаровски денеска во Париз се обрати на отворањето на меѓународниот симпозиум во рамки на чествувањето на јубилејот „Сто години од раѓањето на Ацо Шопов (1923 – 1982)“, што се одржува под негово покровителство во соработка со УНЕСКО. Воедно, претседателот Пендаровски ја проследи проекцијата и на анимираниот филм „Грозомор“, според истоимената песна на Ацо […]