Вести Македонија Ударни вести

Поддршка на Развојна банка за дигитализација, раст и развој на компаниите и економијата

  Претседателот на владата, Димитар Ковачевски денеска со амбасадорката на Швајцарија Вероник Улман Марти и со директорот на Развојна Банка, Кире Наумов ја промовираа новата кредитна линија за дигитализација и дигитална трансформација за компаниите. Премиерот во своето обраќање истакна дека целта на владата е земјата да оди напред, да има силен економски раст и развој, […]