Алтернатива Настани

Промовирана книгата „Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика“

  Општина Охрид, како издавач, заедно со авторот, професор д-р Димитар Пандев, денеска во Охрид, пред големиот аудиторум во свечената сала на локалната самоуправа, ја промвираа книгата „Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика“ .   Приредувачот на познатата едицијата од досега 8 издадени наслови, Митре Вељаноски, на настанот му даде поширока, не само книжевна димензија, […]