Вести Изјави Македонија Ударни вести

Герасимовски: Интермецо и Мош наместо како барови, работат како дискотеки

  „Наместо како барови кафулињата „Интермецо“ и „Мош“ работат како дискотеки во густо населени места и тоа е голем проблем со кој се соочуваме во Општина Центар“, рече Герасимовски во Студио 10 на Телевизија 24. Прашан за поплаките од граѓаните со гласна музика Герасимовски напомена дека во Општина Центар стигнуваат многу поплаки од жителите на […]

Вести Македонија Ударни вести

Забрана за работа од 10 дена добија „Интермецо“ и „Мош“

  По зголемениот број пријави од граѓани за гласна музика од угостителски објекти и непочитување на работното време во ноќните часови, Секторот за Инспекциски работи на Општина Центар во соработка со Државен пазарен инспекторат изминатиот викенд изврши контрола на неколку локали. Поради пречекорување на работното време до 1 часот по полноќ на кафулињата „Интермецо“ и […]