Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Дисциплинската комисија бара разрешување на Вилма Русковска

  Комисијата за утврдување на дисциплинска одговорност на јавен обвинител во вршење на јавнообвинителската функција при Јавното обвинителство на РС Македонија, по спроведената дисциплинска постапка против три јавни обвинителки и разгледување на извештајот на обвинителот – известител, донесе Решение со кое: – За поранешна основна јавна обвинителка на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран […]