Вести Македонија Ударни вести

Спасовски: Лицата со аутизам остануваат наша одговорност

  На Светскиот ден на свеста за аутизмот, ги афирмираме и славиме правата на лицата со аутизам, но и го насочуваме вниманието кон предизвиците со кои се соочуваат оваа група граѓани и нивните семејства.   Инклузивноста на сите граѓани е најважна, а за стигматизација и предрасуди нема простор во нашето општество. Лицата со аутизам остануваат […]