Вести Македонија Ударни вести

Ковачевски: Граѓаните заслужуваат да живеат во земја членка на ЕУ, но во родната земја

  Претседателот на Владата Димитар Ковачевски, во интервјуто за РТВ Словенија порача дека зачленување во ЕУ не е процес на еден човек, на една Влада, на една политичка партија, туку е процес на целото општество и на сите политички фактори во државата. „Тоа е стратешки процес од којшто зависи иднината на сегашната и на идните […]