Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Ковачевски-Пленковиќ-г.г. Стефан: Изградба на православен храм за Македонците во Загреб

  Претседателот на Владата Димитар Ковачевски, заедно со претседателот на Владата на Република Хрватска, Андреј Пленковиќ, во рамките на неговата…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Ковачевски-Пленковиќ: Силна поддршка од Хрватска за членство на РС Македонија во ЕУ

  Претседателот Димитар Ковачевски и претседателот на  Хрватска, Андреј Пленковиќ, кој денеска е во официјална посета на земјава, одржаа тет-а-тет…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Маричиќ му посака добредојде на хрватскиот премиер Пленковиќ во Скопје

  Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ, му посака добредојде на хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ, кој…

Повеќе