Вести Македонија Настани Ударни вести

Во чест на Тоше Проески, Општина Карпош организира Меѓународен турнир во мал фудбал

  Од 24 до 26  јануари, во спортската сала „Форца“ ќе се одржи 11-то издание на Меѓународниот турнир во мал фудбал во чест на Тоше Проески. Општина Карпош е главен покровител на овој спортски настан, кој се организира во спомен на нашата музичка легенда, која е родена на 25.01.1981 година. Оваа година учествуваат екипи од […]