Алтернатива Настани

Инсталација „Рефлексии“ на Златко Глигоров во МКЦ

  Истражувачки проект на Златко Глигоров, МКЦ, Галерија 2, четврток 13ти април, 19.30ч. Инсталација: РЕФЛЕКСИИ, отворена до 23 април   Инсталацијата „Рефлексии“ е нов истражувачки проект на Златко Глигоров. Инсталацијата се состои од серија на дводимензионални модули (мултиплицирани фрагменти) во заднината, а во преден план е поставена минимализирана скулптура. Скулптурата е двокомпонентна и е составена […]