Вести Македонија Став Ударни вести

Препораката за борба против говор на омраза достапна на македонски јазик

  „Препораката CM/Rec(2022)16 на Комитетот на Министри за борба против говор на омраза“ сега е достапна и на македонски јазик. Препораката беше усвоена за време на годишната сесија во Торино во мај 2022 година и документот ги повикува владите да развиваат сеопфатни стратегии за спречување и борба против говор на омраза. Препораката тргнува од премисата дека […]