Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Изложба “Расна дијагноза – Циган” во НУ Музеј на Македонија

  На 12 април во просториите на НУ Музеј на Македонија, ќе се одржи свечено отварање на изложбата нацистичкиот геноцид на Синтите и Ромите и долгата борба за признавање, организирана од страна на РРОМА во  соработка со Централниот Совет на германските Синти и Роми, Документациониот Културен Центар  на германските Синти и Роми и земјите од […]