Алтернатива Настани

Изложба „На работ на зборовите“

  Новата изложба во резиденцијата на ЕУ во Скопје се занимава со јазикот, неговите капацитети и граници. Како дел од активностите на Делегацијата на ЕУ за славење на јазикот, особено на македонскиот јазик и литература, оваа изложба ги истражува вербалната комуникација и изразувањето кое ги надминува зборовите, како што е случај со визуелната уметност, како […]