Вести Македонија Ударни вести

При вонреден инспекциски надзор констатирани се недоследности со родилката од Битола

  Државниот санитарен и здравствен инспектортат на ден  11.04.2023г., изврши вонреден инспекциски  надзор во ЈЗУ КБ „д-р Трифун Пановски „ – Битола, во врска со лекувањето и третманот на родилката В.К, после кое дошло до смрт кај нејзиното новороднче. Од увидот во медицинската евиденција и документација која се води во пишана и во електронска форма, […]