Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Краток документарец на Дома: “Рани”

  Сѐ е прашина. Така си го опишуваат животот луѓето до чии села безмилосно се рушат цели ридови за да се профитира од каменоломи. Од експлозиите во минските полиња, загрозени им се куќите во кои живеат, водата која ја пијат, земјоделството и сточарството од кои печалат. Познавачите обвинуваат за експлоатација на минералните суровини со затајување […]