Вести Македонија Ударни вести

Украдена бистата на поетот Славко Јаневски во Струга

  Бистата на македонскиот поет Славко Јаневски е исчезната од постаментот во склоп на алејата на поетите на кејот на истекот на Црн Дрим, информираат од НУМ „Струшки вечери на поезијата“.             При вообичаена проверка, на 19 април беше утврдено дека бистата на поетот Славко Јаневски е откорната од постаментот, […]