Categories: Алтернатива, Настани

Изложбата „Ниедно чувство не е конечно. Колекција на солидарноста, МСУ Скопје”во Прага

  По Кунстхале Виена, изложбата „Ниедно чувство не е конечно. Колекција на солидарноста, МСУ Скопје” се отвора во Прага. На…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Колекцијата на солидарноста ќе биде изложена во Националната галерија во Прага

  Изложбата „Ниедно чувство не е конечно. Колекција на солидарноста, МСУ Скопје“/„No Feeling is Final. The Skopje Solidarity Collection“, која…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

Амбасадорот Крстески ги предаде акредитивните писма на претседателот Петр Павел

  Д-р Емил Крстески, официјално новиот амбасадор на РС Македонија во Прага, му ги предаде акредитивните писма на чешкиот претседател…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Македонски павилјони на сцената на Прашкото квадриенале 2023

  Добитниците на главната награда „Златна трига“ на претходното издание на Прашкото квадриенале за перформанс, дизајн и простор Филип Јовановски…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Џафери на Конференција на претседатели на парламенти на земјите членки на ЕУ

  Претседателот на Собранието Талат Џафери, ќе учествува на годишната Конференција на претседатели на парламенти на земјите членки на ЕУ,…

Повеќе