Алтернатива Музика и Филм Настани

Проекција на документарен филм “Во потрага по главната улица Америка” на Наум Пановски

  Во КСПЦ Јадро , на 5-ти мај, проекција на трилогијата „Во потрага по главната улица Америка“ како и на разговорот што потоа ќе следи помеѓу авторот, Наум Пановски, филмскиот критичар Благоја Куновски – Доре, професорката Елизабета Шелева и актерката и професорка Синоличка Трпкова.   „Во потрага по главната улица Америка“ е документарен видео колаж/асамблаж […]