Алтернатива Музика и Филм Настани

Македонскиот игран филм “ПРЕЕКСПОНИРАНО” во Кинотека

  Мајската програма на КИНОТЕКА, започнува со новиот македонски долгометражен игран филм ПРЕЕКСПОНИРАНО (Things Unsaid) на Елеонора Венинова (Eleonora Veninova), со Благој Веселинов, Камка Тоциновски и Сара Климоска (Blagoj Veselinov, Kamka Tocinovski, Sara Klimoska) во главните улоги.   Дебитантскиот филм на Венинова ја раскажува сторијата за проблематична тинејџерка која ја нарушува кревката рамнотежа на една […]