Алтернатива Настани

Владимир Мартиновски е нов декан на Филолошки факултет „Блаже Конески“

  На научно-наставниот совет на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, вчера беше избран нов декан за мандатниот период 2023-2026 година –професор-доктор Владимир Мартиновски, соопштија од факултетот. Мартиновски докторирал на Универзитетот Париз III – Sorbonne Nouvelle, на тема „Аспекти на екфразиската поезија: Шарл Бодлер, В.К. Вилијамс, Славко Јаневски, Влада Урошевиќ, Џ. Ешбери и И. Бонфоа“. […]