Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

31-ва Конвенција на “ИКАРУС” на есен во Скопје и Охрид

  Во холандските градови Ситард и Мастрихт, се одржува 30-тата Конвенција на Меѓународниот совет за архивско истражување – ICARUS, на тема “Архивите и трагите на миграцијата”.   На собирот најмногу се расправа за начинот на кој архивите во светот се справуваат со миграциските процеси, особено со архивскиот материјал кој сведочи за миграцијата.       […]