Вести Македонија Топ теми Ударни вести

АХВ нареди итно повлекување на производ од маркетите

  Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува небезбедниот производ „Bio Chocolate Chip peanut butter“, поради присуство на недеклариран алерген млечен протеин. Од АХВ ги наведоа деталите за производот:   Сериски број/лот: LO107 Рок на употреба: 01.07.2023 Производство: Nature‘s Finest Увозник: Зегин ДОО Дистрибутер: Зегин ДОО Крајните потрошувачи кои гo имаат купено горенаведениoт производ со посочениот […]