Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Државниот испитен центар штрајкот го става во мирување

  Државниот испитен центар се обрати со соопштение по повод одлуката на министерот Шаќири дека матура мора да има. Тие порачаа дека одлучиле да ја одложат борбата за своите права во корист на матурантите. „Порака до матурантите! Насилните мерки и притисоци на министерот Шаќири со обид да внесе надворешни лица во процесот на државната матура […]