Алтернатива Настани

Денови на романски филм во Кинотека

  Со проекцијата на филмот ЛУЃЕ ОД АКЦИЈА (Oameni de treaba / Men of Deeds) на 22 МАЈ (ПОНЕДЕЛНИК), со почеток од 20:00 ч., во Кинотеката започнуваат ДЕНОВИТЕ НА РОМАНСКИОТ ФИЛМ. Манифестацијата ДЕНОВИ НА РОМАНСКИ ФИЛМ е во организација на Романскиот културен институт, Амбасадата на Романија и Кинотеката. ЛУЃЕ ОД АКЦИЈА е романско-бугарска копродукција од […]