Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Граѓанските обврзници нов финансиски инструмент за инвестиции во развојот на државата

  Во текот на наредниот месец државата ќе ги издаде првите обврзници наменети за граѓаните. Се прават последните подготовки за издавање на овој финансиски инструмент на кој се работи веќе две години. Граѓанската обврзница ќе биде двегодишна, на минимален износ од 10.000 денари, а каматната стапка ќе биде дефинирана дополнително. Ова го соопшти министерот за […]