Алтернатива Музика и Филм Настани

Започнува фестивалот „Крај Вардарот Џез“

  Со настап на Дамир Имери Трио вечерва во 20 часот на малата сцена во Филхармонија започнува четвртото издание на фестивалот „Крај Вардарот Џез“. Тромбонистот Имери е тивка легенда на современата македонска музика. Во триото, покрај него, членуваат и Ади Имери и Ратко Даутовски. Истата вечер, на фестивалот ќе настапат Перфорто (Perforto) од Полска, со […]