Вести Македонија Ударни вести

Украина бара дополнителна воена помош од Македонија

  Пристигнато е ново барање од украинска страна, за дополнителна воена помош, класифицирано е и во моментов Генералштабот го разгледува, соопшти денеска министерката за одбрана Славјанка Петровска, одговорајќи на новинарски прашања по завршувањето на брифингот по повод отпочнување на активности мултинационалната вежба „Брз одговор 23“. – Минатата недела, мислам, пристигнато е ново барање, се разбира […]