Алтернатива Настани

Концерт на Младинскиот оркестар на ЕУ и „Фамес“ со виолинистот Даниел Роланд

  Младинскиот оркестар на Европска унија (EUYO) и оркестарот на европскиот изведувачки институт „Фаме’с, вечерва во концертната сала на Филхармонија ќе одржат заеднички концерт. На програмата се дела од Јохан Себастијан Бах, Харисон Биртвисл, Тери Рајли и Антонио Вивалди, а како солист ќе настапи еден од најдобрите бритaнски и светски виолинисти – Даниел Роланд. Концертот […]