Алтернатива Настани

Фестивал за литература и илустрации за деца „Литера 2023“

  Над 200 илустрации ќе бидат изложени на 5. Меѓународен фестивал за литература и илустрација за деца „Литера 2023“, кој ќе биде отворен вечер (23 мај) во 19 часот во Музејот на град Скопје. Во рамките на Фестивалот, кој годинава се одржува под мотото „Свет со љубов“, ќе се реализираат мастерс-класови, работилници за професионалци и […]