Алтернатива Настани

Фестивал “СТАРИ ИГРИ” во Музејот на Македонија

  Првото издание на фестивалот „Стари игри” ќе се одржи на 27 мај 2023 година со почеток во 11 часот пред платото на Музејот на Македонија.   Добредојдени се сите деца, млади, родители, баби и дедовци. Да се потстетиме на игрите од нашето детство, пренесувајќи ги на модерните деца и информирајќи ги за нивното потекло. […]