Вести Македонија

Скопје добива нова ботаничка градина во ЗОО Скопје

  Градот Скопје и неговите жители добиваат нова Ботаничка градина која ќе се простира на 12.600 квадратни метри, и во која ќе бидат засадени над 4.600 уникатни дрвја и садници. Во Ботаничката градина ќе се постават видиковци, нова урбана опрема и бројни други содржини за посетителите.   Предвидено е во градината, која ќе биде во […]