Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

“Македонија памети, никогаш да не се повтори“ – 69 години од Битолскиот архив

  Со изложбата на документи и фотографии на тема: “Македонија памети, никогаш да не се повтори“, посветена на македонските Евреи, во Офицерскиот дом во Битола, Одделението на Државниот архив во Битола, одбележа 69 години од своето основање.           Државниот архив – Одделение Битола е значајна институција, трезор на оригинални документи, писма, […]