Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ЈП Лајка започнува со заловување на бездомни кучиња во општина Аеродром

  Од денеска, 3 јули, заловувачкиот тим на ЈП Лајка ќе започне со стратешко заловување во општина Аеродром. Заловувачкиот тим…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

ЛАЈКА објави конкурс за најубава празнична фотогорафија со вашето куче

  Во пресрет на празничниот период од годината, кога социјалните мрежи се преполни со новогодишни фотографии од миленици, решивме да…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

ЛАЈКА: Како да им помогнеме на бездомните кучиња во зимскиот период?

  Пред нас е период на студени денови со исклучително ниски температури кои се загрижувачки по здравјето и животот бездомните…

Повеќе