Вести Изјави Македонија

ШИЛЕГОВ: ПРОГРАМАТА ЗА РАБОТА НА „ЛАЈКА“ Е ВО ИНТЕРЕС И НА ЖИВОТНИТЕ И НА ЖИТЕЛИТЕ НА СКОПЈЕ

На вчерашната јавна дебата за Програмата за работа на ЈП „Лајка“ во салата на Советот на Град Скопје присуствуваа голем број активисти од здруженијата за згрижување на улични животни, стручни лица од областа на ветеринарната медицина и претставници на Град Скопје и ЈП „Лајка“. За концептот и целите на работата на ова јавно претпријатие и […]