Алтернатива Настани

Распаднати тела од кучиња во отворена дупка близу депонија Шапкар

  Распаднати тела од кучиња и друг отпад во отворена дупка близу депонија Шапкар – ова ли се ЕУ стандарди кои им ги продавате на граѓаните, ваков ли е хуманиот третман на кучињата во ЈП Лана?   На територија кај село Сачево каде наводно хумано се третираат кучиња од 5 општини: Струмица, Демир Капија, Ѓевгелија, […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Став

ИТНО да запре убивањето кучиња во ЈП Лана

  По неполна година откако е отворено jавното претпријатие, останаа ветер и магла ветувањата за хуман третман на бездомните кучиња од Струмица, а се по видливи и пострашни доказите дека таму се случува терор врз животните!   По бројните сведоштва и докази дури и од вработен персонал, фотографии и снимки, градоначалникот Костадинов и директорката на […]

Вести Изјави Македонија

ШИЛЕГОВ: ПРОГРАМАТА ЗА РАБОТА НА „ЛАЈКА“ Е ВО ИНТЕРЕС И НА ЖИВОТНИТЕ И НА ЖИТЕЛИТЕ НА СКОПЈЕ

На вчерашната јавна дебата за Програмата за работа на ЈП „Лајка“ во салата на Советот на Град Скопје присуствуваа голем број активисти од здруженијата за згрижување на улични животни, стручни лица од областа на ветеринарната медицина и претставници на Град Скопје и ЈП „Лајка“. За концептот и целите на работата на ова јавно претпријатие и […]