Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Касами: Тие кои земале плата, а не работеле – ќе ги вратат парите

  Градоначалникот на Општина Тетово Биљал Касами вчера во „Click Plus“ на ТВ21 изјави дека ќе побараат враќање на средствата од тие што земале плата, а не работеле во општината. „Вкупно 294 претходно вработени во општина Тетово или кои имале договор на дело не ми поднесоа извештај за нивното сработено, што значи земале плата а […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Одобрени дополнителни финансии за стабилно производство и снабдување со електрична енергија

  Владата донесе одлуката за одобрување финансиски средства во износ од 2,9 милијарди денари на АД Електрани на Северна Македонија, во државна сопственост, за обезбедување финансиски средства за справување со кризната состојба во снабдување со електрична енергија. Со оваа одлука се задолжува ЕСМ АД овие средства да ги искористи за реализација на мерките за обезбедување […]

Вести Македонија Ударни вести

ЕБОР и ЕУ во поддршка на малите бизниси во Северна Македонија

  Кредит од €1 милион за Шпаркасе лизинг Северна Македонија за поддршка на конкурентноста на МСП. €1 милион кредит од ЕБОР за Шпаркасе лизинг за кредитирање на МСП Техничка помош од ЕУ фондовите, како и поврат во готовина до 15% од сумата на кредитот Соработка за градење на поконкурентен сектор на МСП во Северна Македонија     Европската […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

РФМ: Финансиските средства од 615.000 денари ќе ги пренамени во МЗ за справување со коронавирусот

  Раководството на Ракометната Федерација на Македонија (РФМ) одлучи да не ја користи финансиската поддршка за 13 свои вработени во спортската администрација за месеците април и мај 2020 во износ од 14,500 денари по вработен понудена во Уредбата на Владата на Р.С. Македонија од 4 април 2020 година. Ракометната Федерација на Македонија ќе ги задржи […]