Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош со акција за делење на 3.000 маски во Злокуќани, Бардовци и Нерези

  Со цел поголема заштита на граѓаните и спречување на ширење на коронавирусот, Општина Карпош започна акција за делење на 3.000 маски, за повеќекратна употреба, во поруралните средини и населби како: Злокуќани, Бардовци и Нерези. Маски ќе се делат и пред пофреквентни места: пред маркети, банки, автобуски постојки.   Заштитната опрема е донација од здружението […]