Вести Македонија Ударни вести

Средствата за дезинфекција од “Алкалоид” со докажано дејство против SARS-CoV-2 (COVID-19)

  По речиси цела година постоење на вирусот COVID 19 (SARS-CoV-2 Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2), додека науката сѐ уште бара начини за негово најефикасно третирање, јавните здравствени организации низ светот се едногласни околу препораките и мерките за заштита, базирани на механизмите на неговото пренесување: носење заштитна маска за лице; одржување физичка дистанца од […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош започна со дезинфекција на душеци, кревети и теписи во градинките

  Општина Карпош, денеска започна процес на дезинфекција и чистење на душеците од креветчињата, со цел да се отстранат вируси, бактерии и микроорганизми, во сите објекти на градинките во. Во рамки на оваа акција, ќе се изврши дезинфекција и на теписите, откако претходно целосно се дезинфицираа и просториите во претшколските установи.     Овој период, […]