Categories: Алтернатива, Настани

ТРИ: „Три нови драми“ од Венко Андоновски, „Бигор шарпланинецот“ од Ферид Мухиќ

  Венко Андоновски, кој штотуку се закити со високата Толстоева награда, во својот драмски опус вклучи три нови драми –…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Меѓународна Толстоева награда „Јасна Полјана“2023, за Венко Андоновски со “Папокот на светлината”

  Романот е објавен во руски превод на еминентната македонистка, преведувачка на над 70 книги од македонски автори и афирматор на…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

„Вештица“ од Венко Андоновски на 12. Европска ноќ на литературата во Софија

  На 27 септември 2023 (среда) во Софија ќе се одржи Европската ноќ на литературата, организирана од амбасадите и странските…

Повеќе