Вести Македонија Ударни вести

Работната група за канабис ги дефинираше поимите декриминализација, легализација и депенализација

  Во Владата, вчера попладне, се одржа вториот состанок на „Работна група за подготовка на измени и дополнувања на законодавството за декриминализација, легализација и искористување на медицинските, социјалните и економските придобивки на канабисот”.     Усвоени се дефиниции за поимите декриминализација, легализација и депенализација, по однос на статусот на употреба на канабисот, кои ќе се […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Охрид започнува со уредување на крајбрежјето и отстранување на нелегални објекти

  Екипи на општинските јавни претпријатија во координација со Општина Охрид од денес ќе започнат со активности за уредување на крајбрежниот простор на Охридското Езеро, во потегот од „Горица 3“ до „Аквалина“ каде што во текот на изминатата седмица се вршеше отстранување на нелегални објекти и остатоци од урбана опрема.     Оваа седмица ќе […]