Вести Изјави Македонија

Деари: Како што верував за прв градоначалник албанец во Кичево, јас верувам и за прв Премиер албанец

Почитувани, Мојот роден град, Кичево е најсликовит пример на придобивките од Охридскиот Рамковен Договор. Со донесувањето на Законот за територијална поделба, како резултат на Охридскиот договор,се овозможија можности за сите нас. Кичево се обедини и им се даде можност на сите да станат градоначалници, не само на една заедница, туку на сите. Но, не беше […]