Вести Македонија Ударни вести

Истечените пасоши ќе важат до крајот на оваа година

  Министерството за внатрешни работи ги известува државјаните на РС Македонија дека согласно Законот за изменување и дополнување на Законот за патните исправи на државјаните на Република Северна Македонија објавен во „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 122/2021 на 03.06.2021 кој стапи на сила на 11.06.2021, а ќе отпочне со примена од  01.07.2021,  важноста […]

Вести Македонија Ударни вести

Четири затворски казни и една условна во судењето за фалсификуваните пасоши

На денешното рочиште во процесот против вработените во МВР што издавале пасоши со лажни идентитети, паднаа и првите пресуди, во експресна постапка, откако петмина од нив ја признаа вината. Останатите обвинети во овој случај се изјаснија како невини и судењето против нив ќе продолжи во петок, како издвоена постапка. Денис Баруфи беше осуден на 2 […]

Вести Македонија

Лични карти и пасоши во Скопје ќе се издаваат и во сабота и недела

Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните во Скопје дека во периодот до одржувањето на парламентарните избори ќе биде овозможено подигање на готовите лични документи (лична карта и пасош) и во текот на деновите од викендите. Во периодот до одржување на парламентарните избори на 15. 07. 2020, Министерството за внатрешни работи ќе овозможи, во седиштето […]