Categories: Вести, Изјави, Македонија, Став, Ударни вести

Бесими: Капитални инвестиции повисоки за 187 милиони евра од дефицитот во 2024

  Буџетот за 2024 година е скроен според „златното правило“ во јавните финансии – „ако се задолжувате, тоа да биде…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Ковачевски-Бесими: Буџетот за 2024 е развоен, целосно се обезбедени повисоките пензии и плати

  Владата денеска на редовната седница, на предлог на Министерството за финансии, го усвои Предлог-буџетот за 2024 година. Цели на…

Повеќе